Een succesprogramma in een nieuw jasje: de Gezonde Toer

Als vervolg op het dynamische beweegprogramma ‘Fit & Vitaal’ voor 60+’ers, organiseren de buurtsportcoaches nu een nieuw project: de Gezonde Toer. In ‘de Gezonde Toer’ wordt het kennismaken met beweegactiviteiten gecombineerd met aspecten als voeding, stress en een gezonde leefstijl. Het doel van het programma blijft dat deelnemers kennismaken met het lokale beweegaanbod in de gemeente Bergen. Maar daarnaast worden deelnemers geïnspireerd met kennis over een Gezonde leefstijl. De Gezonde Toer start in maart zowel in Schoorl als de Egmonden, aanmelden kan bij de buurtsportcoaches.

Gedurende 8 weken komen de deelnemers tweemaal per week bij elkaar. Zij volgen een training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. Daarnaast bezoeken zij één keer per week een lokale sportaanbieder om daar kennis te maken met nieuwe sporten, óf wonen zij een interactieve bijeenkomst bij. De bijeenkomsten worden verzorgd vanuit verschillende disciplines, zoals een diëtist, mensendieck  therapeut, fysiotherapeut en leefstijlcoach.

In samenwerking met Stichting Welzijn Bergen organiseren de buurtsportcoaches voorafgaand aan het programma een fitheidstest. In Egmond vindt de fitheidstest plaats op dinsdagmiddag 11 februari in dorpshuis De Schulp en in Schoorl op dinsdagmiddag 25 februari in De Blinkerd. Begin maart start ‘de gezonde Toer’, zowel in de Egmonden als in Schoorl-Groet-Camperduin. Iedereen in de gemeente mag deelnemen, “of je nu begin 50 bent of ver in de 80”.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan het gezonde beweegprogramma zijn van harte welkom. Aanmelden voor het project in de Egmonden kan bij Eefke de Vos, per mail via e.devos@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-14418529. Aanmelden voor het project in Schoorl-Groet-Camperduin kan bij Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-29319401. Deelnamekosten bedragen € 25,- voor 8 weken. Voor meer informatie over de fitheidstest of de Gezonde Toer kunt u terecht bij de buurtsportcoaches.