Handhaving deelt 61 boetes uit in Alkmaar wegens samenscholing en onvoldoende afstand

In de gemeente Alkmaar hebben Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) 61 coronaboetes uitgedeeld wegens het niet nakomen houden van afstand en samenscholing.

De geldboetes bedragen (390 euro of 95 euro en zijn bij jongeren tot zestien jaar) uitgeschreven omdat personen die niet tot hetzelfde gezin behoorden en ook niet op anderhalve meter afstand van elkaar bleven staan en of in groepen en bijeen stonden.

Dwangsom

Verder hebben in totaal vijf ondernemers een schriftelijke waarschuwing gekregen en zeven bedrijven zelfs een last onder dwangsom, omdat zij zich niet hielden aan de bepaling in de noodverordening dat zij gesloten hadden moeten zijn of geen activiteiten hadden mogen ontplooien.

Museum

De waarschuwingen werden gegeven aan drie horecazaken, een sportschool en een museum. De lasten onder dwangsom (voorwaardelijke boetes, die bij een volgende overtreding worden geïnd) aan drie horecabedrijven, twee sportscholen, een kapsalon en een tattooshop.

Tot dusverre zijn er nog geen dwangsommen verbeurd verklaard, omdat de ondernemers zich daarna wel netjes aan de coronaregels hebben gehouden.