Heerlijk lente weer deze week!

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. In het noordelijk kustgebied komt vanochtend en de eerste helft van de middag lage bewolking voor, in de loop van de dag kan dit zich ook voordoen langs de noordwestkust. Verder in het binnenland ontstaan stapelwolken die in de loop van de avond weer oplossen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het zuiden van het land. De noordelijke wind is zwak en wordt matig, langs de kust later op de dag vrij krachtig.

Komende nacht is er weinig bewolking en koelt het af naar ongeveer 9°C. De zwakke tot matige wind komt uit een noord- tot noordoostelijke richting.

Morgen overdag is het overwegend zonnig. In de namiddag en avond drijft er van het noorden uit wat bewolking binnen en een spat regen hieruit is in het noordwesten niet helemaal uitgesloten. Verder blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 15°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig en aan de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)