International Holland Music Sessions

Wil je de grote namen van straks uit de klassieke muziek nu al eens zien en horen? Dat kan deze zomer. The International Holland Music Sessions organiseren voor de 31e keer de Summer Academy. Meer dan honderd jonge, zeer talentvolle musici (piano, viool, cello) uit meer dan veertig landen doen daar aan mee.

De ‘Summer Academy & Festival’ van TIHMS strekt zich deze zomer uit van 19 juli tot en met 9 augustus*. Meer dan 100 topconcerten door ongeveer 125 jonge klassieke musici uit meer dan 40 landen voor piano, cello en viool. Onder hen ook een flink aantal Nederlandse jongeren die in dit internationale geweld steevast goed voor de dag komen. Daarnaast zijn er voor de fijnproevers de masterclasses in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar.

De programmering voorziet in concerten in fraaie locaties, zoals in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, de Dorpskerk in Schoorl, de Cultuurkoepel in Heiloo, de Dorpskerk in Castricum en de Ruïnekerk in Bergen. Bijzonder zijn de openluchtconcerten, bijvoorbeeld in het Bergerbos, de pop-ups concerten en tijdens Lichtjesavond de concerten in Museum Kranenburgh.

Bekijk hier het tot nu toe bekende programma voor 2020​*
* In verband met het coronavirus is er een aangepast programma