Nieuw platform THUIS072 helpt ondernemers om de Alkmaarse consument te bereiken in tijden van coronacrisis

De populaire Alkmaarse website UIT072 lanceert vandaag een nieuwe website: THUIS072.nl. Een platform wat het makkelijk maakt om de corona-maatregelen na te leven (stay at home) en tegelijkertijd de Alkmaarse horeca en shops te steunen.

Aan de website is wekenlang hard gewerkt, zodat er een goed alternatief kan worden geboden naast de gebruikelijke artikelen op UIT072. Alkmaars City Blog UIT072 houdt al ruim 7 jaar bij wat voor leuks er in Alkmaar te doen is. Lekker uit eten, leuke evenementen, activiteiten in de kroeg, nieuwe shops. Alles om je de deur uit te krijgen en de stad in. Maar nu gaat datzelfde UIT072 je helpen THUIS te blijven en toch de ondernemers te steunen.

De Alkmaarse binnenstad is sinds de corona-maatregelen van het kabinet uitgestorven. Restaurants en cafés mogen niet meer open en hebben het moeilijk. Maar veel (horeca-)ondernemers komen met creatieve mogelijkheden. Zo bezorgen veel restaurants tijdelijk thuis. Andere zaken bieden cadeaubonnen aan om de crisis door te komen.

THUIS072.nl is de eerste specifieke site in Alkmaar die al deze initiatieven op een gebruiksvriendelijke en actuele manier bundelt. Gebruiksvriendelijk, omdat je in een paar klikken kan vinden wat je zoekt. Bezorgen of toch afhalen? Eten of een cadeaubon? In 2 kliks vind je de zaken die bieden wat je zoekt. Actueel en compleet, omdat ondernemers zélf hun informatie bijhouden en je kan helpen door gemakkelijk aan te geven als er iets niet klopt. Of voeg zelf je favoriete restaurant toe!

Het platform is volledig gratis voor iedereen te gebruiken.

UIT072 werkt voor de realisatie nauw samen met alle Alkmaarse horeca waarmee al jaren dit succesvolle City Blog gevuld wordt. Maar ook bundelen we de krachten met onder anderen Stichting Evenementen Waagplein en Koninklijke Horeca Nederland en andere partners die kunnen helpen bij communicatie en verdere uitrol. Vanuit Alkmaar Marketing en Gemeente Alkmaar wordt inmiddels positief gereageerd op dit nieuwe initiatief.

Winkels en horeca kunnen zich op thuis072.nl zeer makkelijk gratis aanmelden. Na plaatsing kunnen ze direct alle informatie over hun zaak zelf bijhouden, zonder tussenkomst van medewerkers van UIT072. Dit zorgt voor een zo actueel en correct mogelijk aanbod op de site.

UIT072 hoopt op deze manier de horeca en shops te steunen in deze lastige tijden en het voor de bezoekers leuk en makkelijk te maken om de weg te vinden in de vele nieuwe initiatieven.