Restauratieworkshop rondom ‘Project Caesar’ in Stedelijk Museum Alkmaar

In de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen met kinderen op woensdag 19 en donderdag 20 februari meedoen met een restauratieworkshop rondom ‘Project Caesar’. Deze familieactiviteit is op inloop tussen 12.00 en 14.00 uur en vindt plaats in de foyer.


Bekijk samen met je opa, oma, vader of moeder, het onlangs gerestaureerde vroegste schuttersstuk van Caesar van Everdingen uit 1641. Dit bijzondere schilderij werd vorig jaar live op zaal gerestaureerd en hangt nu weer te pronken in het museum. Ga daarna onder begeleiding van onze museumdocent zelf aan de slag om (een replica van) het schilderij te retoucheren (=mooier maken) met verf.

Je maakt in de workshop kennis met Caesar van Everdingen. Zijn schilderijen zijn wel bijna 400 jaar oud! In al die jaren verandert een schilderij: kleuren vervagen of veranderen, vernis vergeelt en doeken kunnen worden aangetast door rook, water en (zon)licht. Zo ook het schuttersstuk Officieren van de Oude Schutterij van Alkmaar.

De workshop is op inloop tussen 12.00 – 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemertjes). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig .Lees meer