Zomerse Salsa op de IJsbaan de Meent in Alkmaar

Tot enkele maanden geleden gleden schaatsers er nog over het ijs, maar op de 400 meter baan klinken nu de warme klanken van salsamuziek. Bij IJsbaan de Meent worden vanaf dinsdag 26 en woensdag 27 mei lessen Salsa Solo gegeven door dansschool Sizzling Salsa.

‘De dansschool was de afgelopen 10 weken gesloten,’ vertelt eigenaresse Marianne Greiner, ‘maar dankzij de nieuwe regels voor sport voor volwassenen, mogen we weer buiten ‘los’ dansen. Natuurlijk hopen we dat het partnerdansen ook snel mag worden opgepakt! Tot die tijd genieten onze leerlingen van de muziek en het dansen op de IJsbaan. We zijn blij met deze unieke locatie. De 400 meter baan is half overdekt. Daardoor sport je buiten en ben je toch een beetje beschut tegen weer en wind’.

Sizzling Salsa geeft cursussen die meerdere weken duren. Er zijn lessen gericht op verschillende leeftijden en niveaus, inclusief beginners. Bij Salsa Solo wordt er zonder partner salsa gedanst, daarnaast houden alle deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar. In de lessen leer je nieuwe bewegingen en werk je aan je danstechniek. Eigenlijk is het een hele laagdrempelige manier om kennis te maken met salsa dansen. Zo dans je die extra quarantaine kilo’s er snel weer af.