Afscheid burgemeester Hetty Hafkamp

Dinsdag 25 februari onthulde burgemeester Hetty Hafkamp de duizendste AED in Noord-Holland Noord. Goed nieuws, want hoe sneller u een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Deze duizendste AED hangt aan de buitenkant van de brandweerkazerne in Schoorl. De AED is een afscheidscadeau van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan burgemeester Hafkamp, als dank voor haar onmisbare inzet voor het BurgerAED Netwerk.

Via het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu werd in 2019 in Noord-Holland Noord maar liefst 414 keer de hulp van burgerhulpverleners bij een hartstilstand ingeroepen. Nederland is wereldwijd koploper in reanimatie, dankzij het BurgerAED-netwerk. Dat burgernetwerk is in 2010 gestart in Noord-Holland Noord. Intussen telt Noord-Holland Noord 7550 burgerhulpverleners.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Burgerhulpverlener en AED’s aanmelden via HartslagNu

AED-burgerhulpverleners kunnen zich aanmelden bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in uw buurt krijgt u dan via uw mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. De overlevingskans is het grootst als er binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. De ambulance gaat ook onderweg, maar is niet altijd binnen 6 minuten ter plaatse. Hoe meer bedrijven hun AED aanmelden bij het reanimatie-oproepsysteem van HartslagNu, hoe beter de dekking.