14 februari buffelavond in de Meent

De Buffelavond is ongekend populair in Alkmaar. Ook dit jaar worden de Buffelavonden georganiseerd in samenwerking met de Marathoncommissie Alkmaar. Het buffelen vormt een ideale training ter voorbereiding op mogelijk natuurijs of een alternatieve tocht in Oostenrijk of Zweden. Voortdurend word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Daarnaast is samen rijden gewoon ook nog eens heel gezellig!

Er zijn in totaal 20 Buffelavonden, 6 reguliere Buffelavonden verzorgd door de Marathoncommissie op de woensdag en vrijdag en 16 mini Buffelavonden verzorgd door Alkmaar Sport op vrijdagavond. Het verschil tussen de Buffelavonden en mini-Buffelavonden is dat de rondetijden bij de mini-Buffels iets lager ligt. U betaalt alleen entree tot de ijsbaan en kunt gratis deelnemen aan de Buffelavond.

Bauerfeind Buffelavonden – i.s.m. de Marathoncommissie

Buffelen bij De Meent Bauerfeind is een kwestie van schaatsen, doorschaatsen en als je bijna niet meer kunt toch verder schaatsen. Anders dan voorgaande jaren wordt er dit seizoen niet op het aantal ronden gereden, maar op tijd. De tijdsduur loopt tijdens het seizoen gestaag op: de eerste Buffelavond duurt 40 minuten, de laatste 90 minuten. Op deze manier starten we gelijk en zijn we ook allemaal gelijk klaar.

De snelheden van de voorrijders -marathonschaatsers- zijn 42, 45, 48 en 51 seconden. Gaat dit u te hard? U kunt uiteraard afzakken naar een langzamer tempo. Doet u dit seizoen ook (weer) mee?

* Tijdens de laatste Buffelavond van het schaatsseizoen vindt er vrijdag 10 januari om 20.00 uur een (volledige) dweil plaats. De dweil van 21.00 uur komt hierdoor te vervallen.

Mini-Bauerfeind buffels met voorrijders vanuit Alkmaar Sport

Tijdens de mini-Bauerfeind Buffelavonden ligt het tempo iets lager. Dat neemt niet weg dat ook tijdens deze avonden flink wat afstanden worden geschaatst! Ook hier wordt dit seizoen op tijd gereden in plaats van op het aantal ronden. De Alkmaar Sport voorrijders rijden 45, 50, 55 en 60 seconden. Meer info lees je hier.